Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Hänvisningsskylt – skapar ordning i ett mänskligt kaos

Med en hänvisningsskylt vet man alltid i vilken riktning man ska vända sig. Skylten behöver dock vara tillgänglig och får inte vara för svår att förstå. Den ska hjälpa, inte stjälpa.

Människan är sannerligen ingen självständig varelse. Hon behöver all hjälp hon kan få. Tänk dig om man en dag skulle ta ned varenda skylt som fanns i landet och se hur det hade gått för folk. Varenda skylt, verkligen. Alla trafikskyltar, butiksskyltar, hänvisningsskyltar eller informationsskyltar. Rubbet. Det hade blivit fullständigt kaos. Människan hade gjort bort sig fullständigt. Gått in i fel omklädningsrum. Ryckt i dörrar på stängda butiker. Kört och krockat i korsningar. Inte hittat till nödutgångar när det brinner. Missat att det var 50 procents rea i gallerian. Som sagt, fullständig katastrof. Du tänker säkert inte på det i vardagen eftersom man tar det så för givet. Men utan hänvisningsskyltar finns det verkligen inget hopp för människan.

En hänvisningsskylt tänker åt dig

Det scenario som målades upp med en värld utan skyltar var ingen lockande tanke. Typ värre än en zombieapokalyps. Om någonting så behövs det snarare fler skyltar. Folk klarar sig helt enkelt inte själva. De behöver hänvisas till platser, till ändamål och helt enkelt till vad de ska göra härnäst. Att tänka i för många steg framåt leder till kortslutning i hjärnan. Människan behöver helt enkelt hjälp. Det behöver inte vara någon avancerad hjälp. En vanlig, enkel, lättförstådd hänvisningsskylt gör susen. Det ska vara tillgängligt och bidra till ordning i vardagen. Mer behövs inte, men det är nödvändigt.