Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Behöver du spara pengar till semestern?

Semestern står för dörren för de flesta av oss. De största semestermånaderna är juli. Av tradition tar de stora industrierna semester under juli månad, och många passar på att ta några veckor extra och startar sin semester i och med midsommar. Sedan är det nästan dött i Sverige under en månad, medan storstadsborna flyr storstäderna och ger sig ut i skogar och stränder för att hitta vila, om de inte beger sig utomlands på jakt efter solen. Med semestrarna för dörren är det många som behöver lite extra pengar att spendera under sin lediga tid. För vissa kan man yrvaket vakna inför det faktum att man behöver några extra tusenlappar som är roligt att spendera på sin lediga tid. Det är ingen fara, det är en del man kan göra.

1. Gå igenom din elförbrukning – dags att byta elleverantör?

När du får din elräkning, kan du på baksidan se över din elförbrukning. Ser du att det är något speciellt som du gör hemma som ökar din elräkning? Ofta är det de stora maskinerna hemma som tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och diskmaskiner som slukar el. Kanske du inte behöver torktumlare och torkskåp? Du kan gott och väl hänga ute kläderna i stället. Har du till gång till tvättstuga kanske du kan tvätta där i stället? Då använder du den gemensamma elen som du redan betalar för när du betalar den månatliga avgiften. Du kanske inte behöver diska i maskin? Du kan diska för hand och spara in på elen. Har du höga elräkningar, kan det även bero på din elleverantör, kanske det är dags att göra en jämförelse mellan olika elleverantörer? Finns det någon som erbjuder billigare el? Välj dem i så fall.

2. Gå igenom telefonabonnemanget – dags att byta telefonabonnemang?

Tycker du att ditt telefonabonnemanget är dyrt? Även här vinner du på att jämföra olika telefonabonnemang och leverantörer med varandra. Om du hittar ett billigare abonnemang, välj det i stället och slipp betala hundralappar extra.

3. Gå igenom klädköp – om du ännu inte har hunnit bära kläderna, gå tillbaka med dem och be att få pengarna tillbaka.

Tycker du det är lite för roligt att shoppa? Om du vet att har några klädesplagg hemma som du ännu inte har hunnit bära, kan du gå med dem tillbaka till affären och be att få pengarna tillbaka. Du kan få tillbaka flera hundralappar på det sättet.

4. Avsluta gymkortet, få flera hundralappar fler per månad

Börja springa utomhus. Du får friskare luft i dina lungor och slipper betala gymavgiften. Avslutar du gymmet, kan du få ner kostnaderna rejält varje månad.

5. Börja ta med lunch till jobbet

Går du ut på lunchen och äter? Ta med mat till jobbet. I regel kostar en hemmalagad lunch mellan 20-40 kronor, och det finns nog ingen restaurang som kan mäta sin lunch mot det. Spara flera hundra under en månad och ta med maten hemifrån.

6. Sluta äta glass, sluta köpa kaffe, vänta tills du är hemma

Sluta med de där impulsiva köpen; som att köpa kaffe, eller glass på stan. Vänta med kaffet tills du kommer hem, eller om du får det på jobbet. Köp hem en stor förpackning glass och ät den hemma i stället för på stan. Många bäckar små blir till en hel å, så spara in de där små utgifterna, så får du mer över till ledigheten.