Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Funderar du på att bli elektriker?

Att jobba som elektriker innebär att man är relativt eftertraktad. Just nu ser vi att arbeten inom byggbranschen är relativt heta. Branschen ser en stor efterfrågan eftersom vi behöver fler bostäder. Sedan åtminstone tio år tillbaka har vi en sned fördelad bostadsmarknad. I storstäderna råder det stor brist på bostäder medan landsbygden och små tätorter ser en visserligen en bra tillgång  på bostäder saknar hyresgäster och spekulanter.

Vi behöver många elektriker fortfarande

Med byggandet av bostäder är det speciellt tre slags hantverkare som behövs; snickare, VVS-montörer och elektriker. Snickare som målar, tapetserar, bygger och inreder, VVS-montörer som installerar alla sanitets- och vatteninstallationer, drar rör och ansvarar för allt som har med vatten, ventileringar och sanitet att göra. Sedan behövs elektriker som ser till att bostäderna får all den elektricitet som de boende behöver. Sedan är det basala tillgodosett och hyresgästerna kan flytta in.

Relativt bra lön för elektriker

Att arbeta som elektriker, innebär att man troligtvis har stor arbetsmarknad efter utbildning. Dessutom har man en relativt kort utbildning; tre-årigt gymnasium, och en relativt god lön efter utbildningen. Det är ett relativt kvalificerat arbete men som inte kräver någon akademisk utbildning. Lönemässigt är det också bra, du kan få allt mellan 23.000 och 26.000 kronor i månaden om du har arbetat några år som elektriker. Lönen ligger på en relativt jämn nivå i hela landet. Arbetet är varierat, beroende på om du arbetar som elektriker för privata kunder eller om du arbetar inom industri.

Jobba i storstad innebär mycket arbete

Störst marknad har en elektriker som väljer att arbeta i någon av våra storstäder. I Stockholm finns det mycket stor efterfrågan på utbildade elektriker. Bor man i folktäta Solna, finns det många arbeten där. Fortsätt läsa här om att jobba som elektriker i Solna.

Arbetsmarknaden för elektriker vidgas just nu då vi behöver alltmer av tele-, data- och säkerhet, allt sådant om går på elektricitet. Vi ser en digitalisering av samhället och konsumtionen. Vi har digitala klockor, digitala televisionsapparater, datorer, telefoner, kyl och frys och så vidare och så vidare. Vi använder helt enkelt alltmera el i våra hem och på arbetsplatser.

Även inom säkerhet går alla installationer på elektricitet. Vi har kameror som ger oss information om hur vi människor rör oss, var vi befinner oss. Vi öppnar och stänger dörrar beroende på vilka det är som ringer på våra dörrar. Allt detta sköts på ett digitalt sätt, som ju går på el. Därför ser vi en stor fortsatt efterfrågan på behöriga elektriker.