Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Solceller på lantbruk har god potential

Solceller på lantbruk har mycket god potential och det finns alla orsaker i världen att satsa på det. Listan för fördelar kan göras lång, och här ser du en del.

Mycket kan påverka elpriserna nu förtiden. De senaste åren har vi fått uppleva miljöomställning, pandemi, torka och krig. Allting påverkar elpriserna negativt och vem vet vad framtiden för med sig som kan orsaka ännu högre priser. Alla lider av det, men framförallt lantbruken som konsumerar stora mängder el.

Ett lantbruk har mycket att vinna på att ha en stabil – och billig – tillgång till energi. Elpriser som går upp och ner som en berg- och dalbana påverkar priserna lantbrukaren måste ta på sina varor. Något som dennes kunder och uppköpare i sin tur inte gillar. Lantbruken har stort behov – men också utmärkta möjligheter – att satsa på solceller.

Fördelar med solceller för lantbruk

Solceller för lantbruk är något som växer lavinartat då dessa två går hand i hand av flera orsaker.

  • Lantbruk förbrukar stora mängder el och behöver kunna planera energiåtgång framåt.
  • Lantbruk har mycket tak vilket rymmer många solceller.
  • Taken har även ofta låg sluttning, vilket gör monteringen enkel och därmed billig.
  • Ett lantbruk behöver inte be om byggnadslov för att sätta upp solceller.
  • Lantbrukare i allmänhet månar om natur och är glada att kunna välja ett alternativ för energiproduktion som är skonsam för miljön.

Att skaffa solceller som lantbrukare är således nära på en självklarhet. Med möjlighet att leasa solcellerna finns det därmed få orsaker att låta bli.