Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

En bergvärmepump kan värma upp flera hushåll

Det kan vara kostsamt att prioritera ett bra inomhusklimat genom att både värma och kyla en fastighet. Men med hjälp av en bergvärmepump kan man faktiskt kraftigt sänka energikostnaderna.

En bergvärmepump är mycket effektiv och klarar att leverera massor av energi till flera hushåll på en gång. Det kan låta märkligt men bergvärme är egentligen solenergi, men har lagrats långt ned i berggrunden. Vilket också betyder att det är en förnyelsebar och miljövänlig energikälla, detta trots att själva bergvärmepumpen drivs med el.

Men vill man göra värmepumpen helt grön kan man välja att också installera solpaneler på taket och själv producera den el som krävs. Många bostadsrättsföreningar med stora takytor väljer ofta att göra detta. Trots att en bergvärmepump är dyr att installera lönar den sig alltid i längden, tack vare de kraftigt sänkta energikostnaderna. Men den gör också fastigheten mer attraktiv och ökar värdet.

Bergvärme för bostadsrättsförening

Vill ni installera bergvärme till er bostadsrättsförening ska ni vända er till ett erfaret företag som erbjuder en helhetslösning. Då får man ett skräddarsytt och miljövänligt värmesystem som fungerar perfekt utefter fastighetens förutsättningar, och som kraftigt sänker energikostnaderna.

Att låta ett och samma företag sköta både borrning av energibrunn och installation av värmepump brukar också bli billigare. Dessutom slipper man olika företag som skyller på varandra om något skulle gå fel.

Det kan också vara bra att jämföra priser mellan några olika aktörer innan man bestämmer sig. Skriv sedan ett ordentligt avtal med den valda aktören där både slutsumma och datum för slutbesiktning står med.