Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Tjäna pengar på gamla rörledningar och kablar

Det går att tjäna pengar på att lämna sitt gamla skrot till återvinningen, samtidigt som man gör något väldigt bra för miljön. Men vilket skrot kan man sälja och hur mycket får man betalt?

Det är ofta man står med gamla kablar, rörledningar och annat skrot efter en renovering eller byggprojekt. I stället för att det blir liggandes eller att man lämnar dem på den vanliga sopstationen kan man ta dem till metallåtervinningen och dessutom få betalt. Hur mycket man tjänar beror på hur högt metallpriset står för dagen.

Koppar, aluminium och rostfritt stål är några av de metaller man ofta kan utvinna ut skrot och som det går att få bra betalt för. Koppar kan man ofta hitta i rörledningar, kablar, häng- och stuprännor. Men man brukar även kunna tjäna pengar på sina gamla blybatterier och katalysatorer, och även elmotorer kan i vissa fall gå att sälja.

Spar miljön och minskar koldioxidutsläppen

Det är inte alltid man vet vad som går att återvinna och sälja, och ibland vet man inte heller vilka metaller som kabelskrotet innehåller. Men man kan alltid vända sig till en seriös uppköpare av metallskrot och få en kostnadsfri värdering. För att kunna beräkna priset väger man metallskrotet och drar sedan av vikten för andra delar och metaller från totalvikten. Den metall som återvinns blir sedan till nya kablar, metallkonstruktioner och annat. På så vis slipper man bryta nya metaller, vilket gör att koldioxidutsläppen minskar och man spar miljön. Mer om kabelskrot hittar du här: kopparskrotstockholm.se