Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Driva eget som elektriker – hjälpen finns här

verktyg för elektriker

Oavsett om du vill starta eget idag eller drivit ditt företag några år så finns en rad aktörer i Halmstad som kan hjälpa dig att ta nästa steg. Det kan handla om allt från att hitta passande företagslån till att få tillstånd av kommunen eller förstå hur bokföringen sker. På Halmstadsnaringsliv.se hittas de flesta av dessa aktörer. Är du elektriker och vill starta eget är det hit du ska vända dig – men även om du vill hitta nya utmaningar, nya nätverk och få proffshjälp.

Är du:

• Elektriker som vill starta eget?

Första steget kan vara att kontakta Nyföretagarcentrum i Halmstad. Möten här är alltid kostnadsfria och man kan exempelvis få hjälp med att se över affärsplan och inriktning. En stor styrka är att personerna på NyföretagarCentrum har ett mycket stort kontaktnät. Kanske kan de koppla samman dig med andra elektriker inom samma stad. Kanske finns det små företagsorganisationer inom branscher där du kan få ovärderlig hjälp.
Ett annat steg är att använda Timbanken. Det är en tjänst som inte enbart finns i Halmstad utan sträcker sig över hela Halland och mot företagare som önskar kostnadsfritt affärsutvecklingsstöd. Du kan anmäla dig till tjänsten och därmed få 5 gratistimmar. Här finns en bred kunskap och du kan diskutera hur du som elektriker ska skriva avtal, bygga budget, jobba med digitaliserade lösningar m.m.

elektrikerhalmstad.se/ är en firma från trakten som säkert kan hjälpa dig med flera tips.
Tredje steget kan vara att kontakta IFS Rådgivning. Har du utländsk bakgrund och vill starta eget eller köpa ett företag är det hit du ska vända dig.
På hemsidan finns även information om entreprenörsskolan. Det är en gratis föreläsningsserie som vänder sig till de som funderar på att starta eget men inte tagit första steget än. Men även till de som precis startat eget och vill komma igång lite mer.

• Elektriker som vill bredda ditt nätverk

Är du elektriker som drivit ditt företag i Halmstad under ett par år men nu vill ta ett steg till? Att hitta nya nätverk och skapa nya kontakter brukar vara första steget till utveckling, samarbeten och expansion.
På Halmstadsnaringsliv.se finns en lista över företagarnätverk i Halmstad och även i vissa städer i närheten. En del av dessa finns till och med över hela Sverige men har valts ut utifrån att företagare i Halmstad ser nätverken som värdefulla att vara medlem i. Som elektriker kan exempelvis Framtidens Elektronik ECH vara intressant. Men kom ihåg att inte enbart söka dig till nätverk inom samma bransch. Det är när man nätverkar med andra företagare som många helt nya idéer föds.