Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Så kan du hjälpa personalen på kontoret

Det är mycket viktigt att kunna ha en god belysning på ett kontor där personalen på ett företag ska kunna arbeta. Det gäller att de som arbetar med till exempel en dator som sitt arbetsverktyg inte blir onödigt trötta i sina ögon av att titta i sina datorskärmar under lång tid. Det om är bäst för våra ögon, vore ju om vi kunde ha det samma slags ljus som finns utomhus, men ha den inomhus i stället. Och då menar vi inte starkt ljussken, utan det slags ljus som en lite molnig dag ger. Det är ju nu omöjligt, om man inte skaffar sig lampor som ger ifrån sig ljus som påminner om solens solstrålar och som ger ifrån sig sådant ljus som man ser ute. Men det är ju inte alla som har möjlighet att erbjuda den slags lampor för sina medarbetare.

Rätt ljus lindrar trötta ögon

När det kommer till datorernas ljus, är det viktigt att det är rätt slags ljus. Och det är inte sådant ljus som kommer ur lysrör upp i taket, utan ljus och lampor som man kan rikta på olika sätt, så att man får det ljus man behöver men på de ställen där det kompenserar för datorns blåaktiga sken.

Om du behöver strålkastare

Om det är så att ni skulle behöva särskilda lampor, till exempel om man arbetar på en estrad, håller föreläsningar, eller behöver lampor som strålkastare när man visar något, kan en elektriker hitta lösningar som passar just en sådan lösning för den typen av verksamhet.

Låt elektriker analysera arbetsplatsen

Som elektriker känner man bäst till vilka slags lampor som passar på kontor. Därför är det bästa som man kan göra är att låta en elektriker komma och se över ljuset på kontoret. Det innebär att en sådan kan se var det behövs särskilda lampor som underlättar för personalen så att de slipper drabbas av trötta ögon. Den som sitter med dåliga lampor kompenserar ofta det genom att sitta hopkrupen och stirrar på texten som de ska tolka eller läsa. Det kan leda till dålig arbetsställning i längden. Det i sin tur kan leda till långvarig sjukfrånvaro, om man belastar kroppen på fel sätt och sitter på långa dagar på fel sätt.

Så kan du spara på elkostnader

En elektriker känner ofta också till vilka hjälpmedel som finns på marknaden och som avhjälper alla brister som kan finnas när det kommer till elektriskt ljus. En elektriker kan också tala om på vilka sätt som man kan spara kostnader som man lägger på elektriciteten. Genom att byta ut alla lampor till LED-lampor kan man få ner elanvändningen. Man kan även sänka förbrukningen av lampor genom att byta dem till LED-lampor. De både håller längre och drar mindre el. Och det gäller även lysrörslampor. Om du känner att du behöver en elektriker som ser över ljuset på ditt kontor kan du ta kontakt med en elektriker som ser över er kontorsbelysning. Läs då mer här: http://www.kontorsbelysningstockholm.se.