Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Marknadsföring direkt utanför butiken

Det finns flera olika sätt för ett företag att marknadsföra sig, ett sätt är genom att markera utanför butiken att den ligger där. Detta kan man göra på flera olika sätt, genom att ställa ut saker, sätta upp saker eller använda lampor. Här nedan kan du läsa om varierande sätt på vilka ett företag kan visa att de existerar.

Matta

En matta kan låta som ett väldigt simpelt och kanske tråkigt sätt att visa sig på, men faktum är att trots att den känns som väldigt liten kan den ha stor betydelse. För det första känns det mer inbjudande för kunder att gå in i en butik om det ligger en golvmatta utanför dörren, mattor känns ofta hemtrevliga vilket kan öka trivseln och köplusten. För det andra gör en matta att det blir en naturlig gång in i butiken från trottoaren och att kunderna liksom leds in där på sin köprunda.

Markis

Man kan också ha en markis utanför fönstret, med detta syftas inte på att ha en adelsman stående där utan att använda solskyddet. Markisen skyddar dels från sol på sommaren och gör att det inte blir lika varmt, dels drar den blickfånget till sig och gör att man lättare lägger märke till butiken. Det mest effektiva är att använda en markis när övriga butiker inte har markis, för att sticka ut bättre.

Fasadskylt

För att verkligen synas är kanske en fasadskylt det bästa sättet. Fasadskylten visar tydligt upp affärens namn och eventuella logga och gör det lättare för kunden att upptäcka den. Den går dessutom lätt att variera och man kan exempelvis bestämma om skylten ska sitta direkt mot väggen eller vinkelrätt ut för att den ska synas bäst. En fasadskylt går också att variera på många olika sätt, man kan ändra typsnitt, färger, former och utsmyckningar. Detta gör att man på ett enkelt och tydligt sätt locka till sig kundens uppmärksamhet och ge denne en uppfattning om vilken typ av butik som det handlar om.

Lampor

Lampor är också ett bra sätt för att dra till sig uppmärksamhet, framför allt på kvällar och i vintertid. Ljus drar gärna automatiskt till sig blickar, vilket gör att det blir en utmärkt blickfångare. Lampor kombineras med fördel tillsammans med en fasadskylt. Det kan till exempel vara genom en neonskylt som lyser om natten eller bara lampor som sitter runt skylten så att man kan läsa vad som står där även när det är mörkt. Man kan också placera ut belysning på gatan som leder in i butiken eller hänga ljusslingor över dörren för att göra det extra hemtrevligt.