Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Energideklaration i Göteborg ger besked

Det är bra att energideklarationer finns för dem som ska köpa hus och har olika alternativ. Meningen är att man lätt ska kunna se vad de totala energikostnaderna per år blir.

Det kan också vara en konkurrensfördel vid en försäljning att ha ett hus med låga energikostnader. Med hus som har en energideklaration i Göteborg kan man lätt jämföra flera olika boenden och väga fördelar mot nackdelar. Det är en budgetfråga, inte minst, för alla som ska lägga stora pengar på att köpa en ny bostad. Energimätning måste göras när man bygger nytt, men det måste också göras för större lokaler som allmänheten besöker och för hus som hyrs ut och ägs av någon annan än den boende.

Mätningar, åtgärder och förslag

Det är svårt för en husägare att göra energideklarationen själv, men om man anlitar ett expertföretag kan man få hjälp att mäta energiförbrukningen. Man kollar energiåtgången och ser om det går att få ut ett mervärde ur samma energimängd eller minska förbrukningen på något annat sätt. Man gör besiktning av elcentral, fläktar, ventilation, vatten och värmesystem. Behöver något justeras, gör firman gärna detta.

Sedan kan man få goda råd också på hur man sparar energi. Man kan till exempel byta ut gamla vitvaror mot nya energisparande, lägga på locket när man kokar potatis, installera snålspolande duschar eller byta ut hela värmeanläggningen mot en som är mer effektiv. Men bara genom att mäta upp och kontrollera, har man påbörjat ett arbete för att förbättra miljön och hushålla med resurser. Läs mer om energideklaration på denna sida: energideklarationgöteborg.se