Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Så fungerar solceller på ditt tak

Med PPAM får du solceller

Solen är en enorm kraftkälla och leverera enorma mängder energi varje dag. Genom att ta till vara den rena och förnyelsebara energin som redan finns när solen lyser på oss, kan man sänka uppvärmningskostnader och el med mellan 7-9 procent varje år. För en genomsnittligt stor villa, innebär det mycket pengar som går in i din plånbok.

Det är inte bara du som sparar pengar genom att installera solceller på ditt villatak. Även miljön och atmosfären blir renare när alltfler går från att använda koldioxidbaserade energier till att utnyttja en ren energikälla. Så varför inte satsa på solenergi och skaffa solceller till ditt villatak?

Så fungerar det

Genom att installera solceller på ditt tak, skickas elen till en växelriktare i ditt hus som installeras där. Skulle du till exempel på sommaren ha ett överskott på energi, kan du sälja det till grannarna, utan att du behöver göra något. Överloppselen går direkt ut på närmaste elkraftnät. På vintern, om inte solcellerna producerar tillräckligt med el, går elen motsatt väg och du får el direkt från det allmänna elnätet. De flesta säljer mer el än vad de gör av med och du vinner på att vara din egen elproducent.

Anlita en leverantör av solceller

Det bästa som du kan göra är att ta kontakt med en leverantör av solceller. Då kan de komma ut och installera dem åt dig. När väl solkraftsverket är installerat hemma hos dig, är det bara att sätta igång. Det vill säga, du behöver inte göra någonting alls. Leverantören ser då till att allting fungerar och kan i framtiden ge service och underhåll till solkraftsverket. Du blir en miljöförbättrare och investerar dessutom i din egen villa. Vem vill inte köpa ett hus som levererar ”gratis” el? Här kan du läsa mer.