Annonsera här

Kontakta oss om du är intresserad av att annonsera på denna sida.

Spara energi med hjälp av en modern hiss

Det finns många stora fördelar med att installera en ny hiss, eller att modernisera den befintliga hissen. Att du gör den säkrare och bekvämare är två skäl som kommer upp omedelbart när man tänker på en hiss. Att bära hem matvaror efter storhandeln på ICA Maxi eller köra en tvillingbarnvagn är exempel på saker man inte vill göra uppför trappor till femte våningen.

Tungt med gammaldags hissar

Men även med en gammal hiss med manuella dörrar kan detta vara ett ganska ansträngande projekt. Dörrarna är tunga och svårmanövrerade och i många fall finns även ett inre säkerhetsgaller som måste dras undan innan du kliver in i hissen. Du kommer att ställa ifrån dig matkassarna och böka med rullstolen – med enkla automatiska dörrar så är det bara att kliva in i hissen.
Ett annat problem med gammaldags hissar är säkerheten. Planprecisionen – det vill säga hur exakt hissen stannar jämfört med våningsplanet – är ett sådant. Bara några centimeter fel kan orsaka olyckor. Driftsäkerheten är dessutom ett vanligt problem när det handlar om gamla hissar.

Elkostnaden ett stort plus

En stor anledning till att installera i en ny modern hiss är elkostnaden. På detta område har hisstekniken kommit långt under de senaste 40 åren. Jämför man med en hiss som konstruerades och installerades på 70-taler så kan man idag minska elanvändandet med så mycket som 60-70 procent – en väsentlig besparing för alla fastighetsägare. Även små förbättringar på en hiss kan innebära stora besparingar och därmed bli en bra affär på lite längre sikt. Exempelvis använder moderna LED-lampor 80 procent mindre elektricitet än gammaldags halogenlampor. Dessutom håller en LED-lampa i genomsnitt tio gånger längre.

Sänk elkostnaden med 40 procent

Dessutom kan man minska hissens totala elkostnad med 40 procent eller mer genom att installera nya och moderna driv- och styrsystem. Man kan även kombinera denna modernisering med en regenerativ lösning för att spara ytterligare på elen. Återvunnen energi kan på det sättet användas för att driva
Ett sifferexempel: en hydraulhiss använder cirka 5650 kWh på ett år. Med en modernare hiss kan man minska energianvändningen till under 1000 kWh om året. Räknar man ut det i reda pengar så kan vid en kostnad på en krona per kWh spara in uppemot 5000 kronor om året. Om man använder hissen i 25 år så sparar man då över 100 000 kronor.
Intresserad av att tjäna pengar på att installera nya hissar i Stockholm? Klicka på länken så kan du få hjälp!